Halley kuyruklu yıldızı dünyaya yaklaşırken bir uzay gemisine, bu kuyruklu yıldızı önceden incelemek üzere bir görev verilir. Kuyruklu yıldızı inceleyen ekip, meteorun hemen ön kısmında organik uzay gemisi gibi birşey keşfederler. Bu uzay gemisinin içine araştırma için giren ekip, beraberlerinde dünyaya korkunç bir kabus getireceklerdir. Birbiri ardına içlerinden yaşam enerjileri çekilerek öldürülen kurbanların hikayesi vampirlere kadar gidecektir.
ZAMANINA GÖRE BİLİM KURGU KLASİGİ SAYILABİLECEK BİR FİLM YANLIZ SONUNU TAM OTURTTAMAŞLAR
İzlemiyen arkadaşlar kesinlikle izlesin o zamanın teknolojisine göre çok güzel hazırlanmış bir film.
Emeğine sağlık fakat çok saçma bir film olmuş…
nerdeyse benle yaşıt cüneyt tarkin filmleri aklıma geldi
1 cı parttı zor ızledım ben sevmedım
Sitede daha iyi filmler mevcut vasatı Aşmayan bir film olmuş tercih edenler için iyi seyirler
Yaw artik hic bir filmi izleyemiyorum tek part yada diger seceneklerden 🙁 ipad kullaniyorum?.
Lifeforce = Yaşam Enerjisi !
Film Abd -Birleşik krallık ortak yapımlı,Korku-Bilimkurgu-gerilim öğeli ve 116 dakika.
” Madde yok olmaz ancak başka bir enejiye dönüşür..Enerji de başka veya benzeri madde oluşturur.” .( Albert Einstein’in izafiyet kuramı ) Tamamen katıldığım bir kuramdır..Filmimiz bu kuram ekseninde geliştirilmiş fantastik bir bilimkurgu filmi ve enerjinin format değişikliği üzerine kaleme alınmış..Ehh bu durum İnsan-Vampir arasında bir döngü olsada ! Önce Halley kuyruklu yıldızına bakalım..Bu yıldız her 75-76 yılda bir dünyamızın yakınından geçen bir yıldızdır..En son 1986 yılından bizim yakınımızdan geçti..Film 1985 tarihli demek ki o zamanın gündemi bu yıldızdı ve İngilizler bir yıl önceden bu filmi çekmişler..Bir sonraki yakınlaşmanın 2061 yılı olduğu söylenmekedir..
—-
Halley yıldızının dünyaya zarar vermesini engellemek için uzaya gönderilen Britanya astronoları hiç beklemedikleri bir yaşam formuyla karşılaşırlar.. Senaryo tümden gelimden, tüme varım düşüncesine göre kaleme alınmayla birlikte ek olarak ” tartışma ” alternatifini de işin içine sokarak izleyinin onlarla birlikte düşünmesini destur edinmiş..Kurgu başlarda bizi bilinmezliklerle baş başa bırakıp merakımızı cezbederken ortaya koyduğu sürprizler ile sıkıcılığı gidermeye ve artan bir gerilimle finale yaklaşıkça cevap bulamadığımız konuların cevaplarını bize vermesiyle ” Anlaşılır ” olmayı tercih etmiş..
—
Film mekan olarak ingiliz film statyolarında ve Londra’yı seçmiş..Görüntü yönetmenliği sıcak-soğuk ve mat renkleri sahnelere göre ayrı ayrı kullanmış ve görüntü kalitesi-yakın plan çekimleri fena değil ama uzak plan çekimleri o kadar başarılı olmamış..Oyunculukları başarılı bulamadım..İnandırıcı olamamışlar..Görsel efekler o günün şartlarına göre gayet başarılı ama alışkın olduğumuz günümüz efekleriyle kıyaslarsak beğenmemiz mümkün değil..Makyajlar-kostüm ve dekorlara oldukça özen gösterilmiş..Sahnelere müzik adapte etmişler ama dozunu pek ayarlayamamışlar..Londra daki kaos sahneleri en beğendiğim sahne olurken uzaydan gelen vampirlerin yok edilme yöntemini pek beğenmedim..Film nedense bana 1995 yapımlı Species = tehlikeli tür filmini de hatırlattı ilk 1 saat birbiriyle ortak noktaları çoktu..Finalde çözümleme başarılı ve Hayat her iki taraf için ( Vampir ve insan ) kendi mekanlarında devam ediyor..İnşallah 2061 de böyle şeyler görmeyiz 🙂 İyi seyirler 6/10
cok guzel film tesekkurler
Sacma ötesı Komedı Olamıcak kadar Sacma Zaman kaybı…!
zaman kaybı
İzafiyet teorisi (yani “E=mc2”) için “Tamamen katıldığım bir kuramdır.” denilemez. Teori kelimesi bilimsel literatürde gerçektir. Teori (kuram) olması sadece pratikte yapamadığımızdan kaynaklı. Örneğin ışık hızında giden cismimiz var mı ? Yok. Dolayısı ile sınanamaz. Mesela kütle çekimi de teoridir. Ama sınamak isteyen kendisini 5. kattan aşağı atarsa teoriyi sınamış olur. Yani pratikte yapamıyoruz fakat İzafiyet Teorisini Cern deneylerinde e=mc2 formülü olarak gözlemleye biliyoruz. Bende filmin trailerinde hatun gözlemledim. Teorisi için filmi bakacağım. 🙂